Algemene informatie

Openingstijden molenwinkel:

de molenwinkel is iedere zaterdag weer geopend van

10:00 tot 13:00

Er gelden wel een paar extra regels:

  • Er mag maar 1 klant per keer de molen in.
  • Gelieve buiten de molen te wachten met 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Voelt u zich ziek, kom dan niet! Zowel voor uw als onze veiligheid.
  • Volg de aangegeven looproute.
  • U kunt alleen met PIN betalen.
  • De molen blijft gesloten voor rondleidingen

Vacatures:

Wilt u ons team in de winkel komen versterken, kom eens langs voor meer informatie.

Altijd al molenaar willen worden, meld je bij een van de molenaars en loop een zaterdag mee om te kijken of deze hobby iets voor je is.

De huidige Nieuwe Molen is een ronde stenen stellingmolen en dateert van 1911. Op ongeveer dezelfde plaats stond voorheen een standerdmolen met dezelfde naam. Het bouwjaar van deze molen was vermoedelijk 1623. Het dagelijks beheer van de molen is in handen van stichting Utrechts Landschap in De Bilt. De Nieuwe Molen maalt nog steeds met windkracht graan voor menselijke en dierlijke consumptie. daarnaast maalt de molen ook voor bakker Joop ten Veen uit Bennekom. De Nieuwe Molen is opgenomen in de Historische Route van Veenendaal. Zie website: www.historischerouteveenendaal.nl


Tijdens de normale openingsuren van deze molen (meestal op zaterdagen) is de blauwe molenwimpel (zie foto) uitgestoken en kan de molen van binnen bezichtigd worden en wordt door de vrijwilligers een rondleiding gegeven. Tijdens deze rondleiding wordt er wat verteld over de geschiedenis van de molens in Nederland en wordt uitleg gegeven over het draaien van de wieken en het maalproces op een korenmolen. Bij voldoende wind is de molen als maalwerktuig in bedrijf te zien. De molenaars malen dan graan voor ambachtelijke bakkerij Joop ten Veen te Bennekom of veevoer. Kinderen onder de 14 jaar hebben alleen onder begeleiding van een volwassene toegang tot de molen.

Contact Informatie

De molenaars:

Rob Ruitenbeek (06-27374864) enĀ  Johan de Reu

Heeft u vragen, opmerkingen of bestellingen, belt u dan bovenstaand telefoonnummer of stuur een email aan De Nieuwe Molen.

Geef een reactie